Sluit

Bereikbaarheid

Wij raden je aan om met het ov, de boot of op de fiets naar de Parade te komen. Welke bus/boot/tram/metro je moet hebben om op het Paradeterrein te komen vind je op deze pagina. Mocht je toch met de auto komen, dan vind je hier ook de beste parkeeropties.

AMSTERDAM - Martin Luther Kingpark, 1079 LM (Amsteldijk)

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Amstelstation:
Stadsbus 62 richting Station Lelylaan, Bushalte President Kennedylaan/Waalstraat, 10 minuten lopen naar het Paradeterrein.
Stadsbus 65 richting Station Zuid, bus/tramhalte Maasstraat/Rooseveltlaan, 10 minuten lopen naar het Paradeterrein.
Lopend vanaf het Amstelstation: 15 minuten.

Vanaf het Centraal Station:
Tram 4 en nachtbus 754, halte Maasstraat/ Rooseveltlaan, 10 minuten lopen naar het Paradeterrein.

Met de boot 

Een bijzondere manier om je dagje Parade te beginnen; Rederij ’t Smidtje vaart exclusief voor de Parade met twee speciale lijndiensten ieder half uur vanaf Amsterdam CS (Double Tree Hilton Hotel, duur: 50 min) via de Stopera (duur: 30 min) en Café Hesp (vlakbij Amstel Station, duur: 15 min) naar het Paradeterrein. De eerste vaart is om 16.00 uur, de laatste boot vaart om middernacht terug van de Parade naar Centraal Station. Leun achterover terwijl je de stad vanaf het water ziet, geniet van een drankje & muziek en stap voor de toegangspoort van de Parade weer uit.
De Paradeboot vaart alle dagen, en iedere donderdag tot en met zondag mét Silent Disco. Tickets vanaf € 12,50 incl. ticket Paradeterrein, kinderen € 6,25. Koop hier vast je kaartjes.

ROTTERDAM - Museumpark, 3015 CB

Met de auto

Wanneer je met de auto komt kun je parkeren in stadsgarage Museumpark. Via deze site kun je ook reserveren, waardoor je minder hoeft te betalen.

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station:
Tram 4 richting Marconiplein, halte Eendrachtsplein.
Tram 7 richting Willemsplein, halte Museumpark.
Metro D naar Beurs, overstappen op Metro A, halte Eendrachtsplein.
Metro E naar Beurs, overstappen op Metro B, halte Eendrachtsplein.
Vanaf alle haltes is het 5 minuten lopen naar het Paradeterrein.

Kom je met de fiets? Van 23 t/m 29 juni staat er speciaal voor jou de fietsengarderobe van Fietsfan010. Parkeer hier gratis je fiets en maak kans op een heuse Fietsfan010-fiets! Lees hier meer.

DEN HAAG - Westbroekpark, 2587 BK (Kapelweg)

Met de auto

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Scheveningen Bad Strand. Vanaf hier is het een kwartier lopen naar het Westbroekpark.

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station:
Tram 9 richting Scheveningen Noorderstrand, halte Nieuwe Duinweg, 6 minuten lopen naar het Paradeterrein.

ParadeVaartjes
Sinds de zomer van 2009 organiseert de Willemsvaart de ParadeVaartjes naar de Parade in het Westbroekpark. Ieder uur (14.00 uur de eerste, 18.00 uur de laatste) vaarten van Prinsessegracht 4 (aanlegplaats Centraal Station) naar de Parade. Op 7 juli starten we om 17.00 uur. Om 22.30, 23.30, 00.30 en 01.30 uur varen we terug van de Parade (Cremerbrug) naar de stad.

Een enkele reis kost 4,50 euro. S.v.p. vooraf reserveren via info@willemsvaart.nl. Meer informatie vind je hier.

Let op: In het Westbroekpark mogen geen honden komen en er mag ook niet worden gefietst.

UTRECHT - Moreelsepark, 3511 ER (Laan van Puntenburg)

Met de auto

Parkeergarage Hoog Catharijne P1 ligt gelegen in het winkelcentrum Hoog Catharijne. Vanaf daar is het 4 minuten lopen naar het Paradeterrein.

NB: De Catharijnesingel is afgesloten. De afsluiting geldt voor doorgaand autoverkeer. De parkeergarages van Hoog Catharijne blijven open, maar zijn slechts vanuit één richting bereikbaar. Fietsers en voetgangers worden ter plaatse omgeleid.

Lees hier meer.

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station:
Uitgang Hoog Catharijne, Godebaldkwartier, 3 minuten lopen naar het Paradeterrein.