Sluit

Werken bij de Parade

Werken @ de Parade

Als je op de Parade werkt, ben je een belangrijk onderdeel van het theaterfestival. Samen met je collega’s reis je mee en slaap je op het backstageterrein. Je werkt dus niet alleen op de Parade, maar je woont er ook voor even. Je kampeert op de camping in je eigen tent, er zijn douches, toiletten en Het Patronaat, de tent waar je iedere dag heerlijk en gezond kan ontbijten, lunchen en avondeten. Als medewerker heb je gratis toegang tot alle voorstellingen op de Parade en krijg je een medewerkers t-shirt. De financiële vergoeding begint bij € 25,- netto per dag.

Werken op de Parade kan je in een, twee, drie of alle vier de steden doen. Je moet minimaal een hele stad beschikbaar zijn. Per stad werk je elke dag een dienst van 6 tot 7 uur. Iedereen werkt afwisselend in diensten overdag en ‘s avonds. In de weekenden of wanneer het druk is, werken we allemaal wat langer en helpen we elkaar. De minimum leeftijd om op de Parade te werken is 18 jaar.

Lijkt een van onderstaande functies je wat? Stuur dan een mail met in het onderwerp van de mail de functie die je voorkeur heeft. Wil je werken als suppoost, medewerker kaartverkoop, toiletmedewerker, yoyo of team poort? Mail dan naar werken@deparade.nl. Wil je bij de horeca werken, mail dan naar horeca@deparade.nl.

In de mail zet je de volgende informatie:
– je volledige naam, (mail)adres, telefoonnummer en geboortedatum
– welke steden je wilt werken, je bent minimaal een hele stad beschikbaar
– een korte motivatie

Vacatures

ALLROUND TECHNICUS KINDERPARADE
Als allround technicus KinderParade ondersteun je de theatervoorstellingen van de KinderParade die elke middag op de Parade te zien zijn. Je draagt o.a. zorg voor een goede ontvangst, faciliteert technische middelen en helpt bij zendergebruik en technische storingen. Klik hier voor de volledige vacature.

SOUS-CHEF
De Parade is voor de tournee van 2018, en de jaren daarna, op zoek naar een nieuwe sous-chef. Als sous-chef sta je dagelijks in de keuken om de (avond)maaltijden te verzorgen voor iedereen die meereist met de Parade. Het diner duurt van 17:30 tot en met 20:30. Daarvoor vindt natuurlijk de mise-en-place plaats en na het meegeven van het diner nog wat afhandeling. Je bent de directe rechterhand van de chef en kan indien nodig zijn plaats innemen bij de dagelijkse leiding in de keuken.

De backstage keuken draait van 29 juni tot en met 4 september waarbij tussen elke stad in ieder geval één vrije dag zit. Wel zoeken we iemand die de gehele periode beschikbaar is en die met ons mee kan reizen langs de verschillende steden. Klik hier voor de volledige vacature.

HOOFD ONTBIJT
De Parade is voor de tournee van 2018, en de jaren daarna, op zoek naar een nieuw Hoofd Ontbijt. Als Hoofd Ontbijt ben je tijdens draaidagen elke dag verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het ontbijt dat wordt geserveerd aan iedereen die meereist met de Parade. We ontbijten op de Parade tussen 09:00 en 15:00 en dat doen we in het Patronaat; de huiskamer van de backstage. Je werkt direct onder het Hoofd Keuken en je geeft leiding aan de keukenmedewerkers en samen met hen zorg je voor de uitvoering van het dagelijks ontbijt.

De Parade tournee duurt van 11 juli tot en met 4 september. Ondanks dat je elke dag vroeg op moet, ben je natuurlijk wel iedere avond vrij. Dan kan je als Parade medewerker gratis naar alle voorstellingen, of lekker op het terrein struinen. We zoeken wel naar iemand die de hele zomer mee kan reizen. Klik hier voor de volledige vacature.

MEDEWERKER BACKSTAGE-CATERING
Hier sta je midden op de backstage van de Parade, in het Patronaat; de huiskamer van de Parademedewerkers. Je werkt mee in het keukenteam dat aangestuurd wordt door de Chef en het Hoofd ontbijt. Soms werk je juist vroeg op de dag om het ontbijt te verzorgen, of je staat juist ’s avonds het diner mee te geven. Binnen het team wisselen de diensten zodat je van elk dagdeel wat meepakt. Je maakt op deze functie wat langere dagen en keukenervaring werkt hier in je voordeel. Zin om in de keuken aan de slag te gaan is een vereiste! Geïnteresseerd? Mail naar paradekeuken@gmail.com en vermeld in het onderwerp ‘sollicitatie medewerker backstage-catering’.

SUPPOOST   
Suppoosten bemannen in- en uitgangen van bijvoorbeeld het festivalterrein naar de backstage en/of nooduitgangen. Dat is soms druk, maar kan ook heel rustig zijn zodat je zelfs tijd hebt om een boekje te lezen.

BARMEDEWERKER  
Als barmedewerker werk je bij een van de publieksbarren op het Parade-terrein. Er zijn veel verschillende barren en elke bar heeft zijn eigen karakter. Zo is er bijvoorbeeld een IJscobar, Fontijnbarren en een bruine kroeg waar bezoekers aan de bar kunnen zitten. Elke bar heeft een ervaren barhoofd die de Parade en de bar goed kent en voor alle dagen je aanspreekpunt is. We zoeken nog barmedewerkers voor de steden Rotterdam en Amsterdam.

MEDEWERKER KAARTVERKOOP
Als Medewerker Kaartverkoop werk je zowel in de Kiosk (Centrale Paradekassa) als bij de entreekassa. Je kan ook diensten draaien bij het Infopunt (zie hieronder voor meer informatie). Bij de Kiosk worden alle voorstellingskaarten verkocht en bij de entreekassa kopen bezoekers een kaartje om het terrein op de te komen. Je hoeft hier geen ervaring voor te hebben.

MEDEWERKER INFOPUNT
Het Infopunt staat bij de entree van het terrein. Hier kunnen alle bezoekers op een snelle manier persoonlijke informatie krijgen over o.a. voorstellingen, pinnen, vegetarisch eten, kaartverkoop en waar de invalidentoilet is. Het Infopunt is een onderdeel van Team Kassa, als je hier werkt, dan draai je ook diensten in de Kiosk en bij de Entreekassa en vice versa.

TOILETMEDEWERKER  
Een groot deel van je werkzaamheden bij de toiletten is het schoonmaken van de toiletten op het festivalterrein en de units op de backstage. Ook informeer je bezoekers over onze samenwerking met Join the Pipe, een organisatie waarvoor bezoekers een vrijwillige bijdrage kunnen doen bij de toiletten. Met dit geld ondersteunen we waterprojecten in ontwikkelingslanden.

MEDEWERKER POORT 
Het ‘Team Poort’ werkt bij de entree van de Parade. Je heet de bezoekers welkom, scheurt de toegangskaartjes en zorgt dat het allemaal soepel verloopt. Voor deze functie wordt een apart team samengesteld – dat doen we bij voorkeur met medewerkers die eerder op de Parade gewerkt hebben.

YOYO  
De yoyo’s zijn manusjes van alles. Zij houden het terrein schoon en begaanbaar, helpen artiesten en bands wanneer dat nodig is, bouwen tribunes, plaatsen hekken en zorgen voor de gehele afvalverwerking. Ook werk je tijdens op- en afbouwdagen van de Parade. Een beetje spierballen heb je wel nodig voor deze functie! De uren en werktijden liggen iets anders dan bij de andere functies.

COÖRDINATOR / TEAMHOOFD 
Elke functie heeft een coördinator/teamhoofd. Hij/zij kent de Parade goed, maakt onder andere de roosters en is voor alle dagen het aanspreekpunt voor het gehele team. Wanneer er een vacature voor een coördinerende functie is, wordt deze hier apart geplaatst.