Raúl Henriquez staat bekend als De Ciderman, van de Ciderwinkel uit Pieterburen (er is daar meer dan zeehond wat de klok slaat).
‘Deze zomer kom ik op zomerse weekenddagen met name het Spaanse ciderschenken laten zien. In het Noordwesten van Spanje – Asturië, Galicië, Baskenland – ligt het oudste cidergebied van de wereld. Althans, waar bronnen van bekend zijn. Het is van oorsprong Keltisch gebied, en overal waar de Kelten dominant aanwezig waren is cider te vinden, dus ook in Bretagne, Normandië, het Zuidwesten van Engeland, Ierland en Schotland. De Spaanse sidra is het minst bekend en die schenk je van hoog om lucht in de cider te krijgen. De cider is namelijk ‘stil’. Zonder bubbels zoals cider vroeger eigenlijk altijd was. Het lijkt mij leuk om met een groepje van 10, 20 man met z’n allen zo’n groene fles oercider in de lucht houden, zoals op Spaanse ciderfestivals, en dan hoog gaan schenken. Dat gaat natuurlijk niet in één keer goed. Ik sta zelf op een stapel pallets hoog te schenken en roep: Espicha (Spaanse kreet om sidra te schenken) of Txox (spreek uit: tsjotsj), wat de Basken zeggen!’
De Ciderman is er op de meeste weekenddagen, in alle steden.